„Un om la locul lui / A Decent Man” a avut premiera mondială la San Sebastian

03 oct..18

„Un om la locul lui / A Decent Man”, lungmetrajul de debut al regizorului Hadrian Marcu, a avut premiera mondială în data de 28 septembrie în cadrul competiţiei New Directors a Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian. Filmul îi are în distribuție pe Bogdan Dumitrache, Ada Galeș, Mădalina Constantin și Adrian Titieni. Scenariul, scris de Hadrian Marcu, este bazat pe romanul românesc „Firesc”, de Petru Cimpoeșu.

După San Sebastian, filmul va fi proiectat în cadrul secțiunii Compétition 1ère œuvre de fiction a FIFF Namur în data de 3 octombrie.

„Filmul își propune realizarea unui portret, încercăm să vorbim într-o anumită măsură despre limitele cunoașterii de sine, iar ceea ce nu se vede și ceea ce nu se spune ar trebui să trimită cu gândul la limitele înțelegerii fiecăruia dintre noi cu privire la un anumit eveniment, la un moment dat”, spune regizorul Hadrian Marcu.

Un om la locul lui / A Decent Man va avea premiera în România pe  23 noiembrie 2018 și va fi distribuit în cinematografe de Domestic Film.